dimarts, 18 de setembre del 2007

CiU i PSC deixant tirats als seus alcaldes de l’AMMAT, Àlex Sáez no sap que argumentar per dir no a la proposta d’esquerra


Avui el diputat republicà Joan Puig ha defensat un PNL per tal de demanar una moratòria a l’interconexció elèctrica que afecta a les comarques gironines, malgrat l’impacte en el territori, els diputats de PSC i CiU han estat absents, Sáez (PSC) per les seves pobres argumentacions i Jordi Xuclà (CiU) a qui el portaveu adjunt Sánchez Llibre no li ha deixat intervenir.

Madrid, 18 de setembre de 2007

A L’ATENCIÓ DE LA SECCIÓ DE POLÍTICA/COMARQUES
COMUNICAT DE PREMSA

Esquerra lamenta el veto de CiU i PSC a la seva demanda de moratòria i estudi d’alternatives a la MAT, Puig recorda que dels 59 ajuntaments antilínia de les comarques gironines, 46 són de Convergència i Unió i quatre estan governats pel Partit dels Socialistes de Catalunya.

El portaveu adjunt d’Esquerra al Congrés i diputat per Girona, Joan Puig, ha ‘lamentat profundament’ el veto de CiU i PSC a la demanda de moratòria i estudi d’alternatives a la línia de Molt Alta Tensió, la MAT. La iniciativa d’Esquerra proposava una pròrroga fins el 2015 perquè mentrestant es poguessin estudiar alternatives a la línia de 400.000 volts.

Puig ha volgut recordar que dels 59 ajuntaments gironins antilínia, 46 tenen alcaldia de Convergència o d’Unió i quatre del Partit dels Socialistes. És per això que ha reclamat al diputat socialista Àlex Sàez que ‘escolti els seus alcaldes’ de la mateixa manera que s’ha mostrat sorprès que hagi hagut de ser Josep Sànchez Llibre qui defensés el vot en contra de CiU a la iniciativa parlamentària d’Esquerra mentre que els diputats gironins de la federació -Jordi Xuclà i Josep Maria Guinart- no han intervingut.

‘Potser aquest silenci de Xuclà i Guinart és símptoma de les discrepàncies entre Unió i Convergència que es manifesten a diari’ ha afegit Puig.
En la seva intervenció, Joan Puig ha exhibit una iniciativa del Parlament de Catalunya de l’any 2000 en què Manel Nadal, entre altres diputats del PSC, reclamaven que no es fes la interconnexió elèctrica amb França i els ha reclamat ‘coherència’.

1 comentari:

Anònim ha dit...

i la alicia sánchez-camacho ha intervingut? també volem saber l'opinió del pp.