diumenge, 7 d’octubre del 2007

Diari de Girona ens dona la raó amb la crítica al PSC

Avui Diari de Girona dedica l’editorial del diari al PSC i als seus dos diputats, amb el títol “ridícula execució” carrega cap als socialistes per la demagocia de les seves paraules.

Estem satisfets de coincidir amb el Diari de Girona amb les seves opinions sobre els pressupostos generals de l’Estat i el trist paper del PSC, és demostra un cop més tal i com ha denunciat Girona-Madrid que no pintant res.

“Ridícula execuxió.

La diputada del PSC Montse Palma va qualificar divendres d´«interpretació falsejada elevar a categoria general el nivell d´execució d´una partida concreta», en referència a la informació publicada dimecres pel Diari de Girona sobre el fet que l´Estat només havia gastat el 0,8% del previst el 2006 per a la N-II de Girona a França. La informació era clara i precisa sobre una determinada obra per molt que Palma la volgués tergiversar en la roda de premsa de divendres. En el mateix acte, ni ella ni els altres dos parlamentaris socialistes varen voler explicar quin havia estat el percentatge d´execució de les inversions previstes per a l´any 2006. Montse Palma va dir que era «perillós» donar aquestes dades. Des de quan és «perillós» informar els ciutadans d´allò que s´ha pressupostat i d´allò que s´ha executat? Doncs bé, allò que no varen voler donar els parlamentaris socialistes ho publica avui el Diari de Girona. L´Estat, segons una resposta parlamentària del mateix Govern a una pregunta de CiU, només va executar 137 dels 316 milions d´euros pressupostats; és a dir un ridícul 43%. Ni tan sols la meitat. Amb aquestes xifres s´entén millor quin era el «perill» al qual al·ludia Palma: la credibilitat del seu Govern i la incapacitat per justificar que d´unes inversions insuficients no se n´hagués executat ni la meitat. El problema ja no és el que s´inclou en els pressupostos, sinó que les obres previstes no es facin. Palma és la mateixa diputada que el 2003, quan governava el PP, deia que era «inacceptable» que els gironins haguessin d´«esperar set anys més per veure desdoblada la N-II». Han passat cinc anys, ara governen els seus i els set anys seran uns quants més.”