divendres, 17 d’agost del 2007

Només Esquerra te les llistes obertes per Madrid, segons el diari El Punt.

Segons l’informació que publica el diari El Punt amb el títol “els partits mouen fitxa per a les generals” analitza la situació dels diferents partits i esbossa una lluita entre Esquerra i PP pel sisè diputat.

Des de Girona-Madrid creiem que en aquesta lluita hi entrarà CiU i fins i tot el PSC, i mantenim que els republicans encara hi tenen molt a dir per mantenir l’excel·lent resultat de 2004.

La crònica signada per Puri Abarca manté que dins del PSC i CiU és produiran pocs canvis i dona per fet que tant Montse Palma i Àlex Sáex pel PSC i Jordi Xuclà i Josep Mª Guinart per CiU tenen tots els números per repetir, nosaltres en canvi tenim dubtes, creiem sincerament que tant Montse Palma com Josep Mª Guinart no tenen clar el seu lloc i que hi ha moviments dins d’aquests partits per substituir-los.

En el cas d’Esquerra és on la periodista obre més incògnites, malgrat afirmar que Joan Puig és perfilaria com a cap de llista per la feina feta (recordem que el republicà anava de dos i s’ha convertit en portaveu adjunt del Grup Parlamentari a la marxa de Joan Puigcercós, Puig a més ha estat ponent i responsable en important lleis, Comissió d’investigació 11-M, Pressupostos, RTVE i altes lleis econòmiques).

Però segons afirma l’article, sectors del partit (President Regional) apostarien pel retorn de Francesc Canet (va encapçalar la llista i va deixar l’escó per ser alcaldable a Figueres) i descavalcar a Puig, malgrat que és considera al blanenc un pencaire amb una gran capacitat de treball (alguns no li perdonen que en alguns moments parli massa clar i que a Blanes va desobeir al president regional) ha perdut la confiança de la direcció regional.

La Periodista parla d’una tercera opció, tenint en compte l’incongruència de la nova aposta del figuerenc (ho va deixar amb un discurs d’incompatibilitat i ara torna?) que seria traspassar el Senador Bofill al Congrés, veurem com acaba tot plegat, la moguda ha començat.