dijous, 2 d’agost del 2007

Xuclà amaga que l’abstenció de CiU ha provocat greus pèrdues a l’economia catalana


L’aspirant a Secretari d’Estat de CiU Jordi Xuclà i l’ex alcalde de l’Escala Josep Mª Guinart han presentat en roda de premsa el seu balanç de la feina feta a Madrid.

Desprès de repassar amb trompetes i tambors les seves actuacions, van passar de puntetes sobres aquells aspectes contradictoris, com pot ser la línia de Molta Alta Tensió (MAT). Van afirmar que volien un xarxa elèctrica en condicions, però no van afirmar la defensa a ultrança que fan quan estat a Madrid de la MAT. No fos cas que els alcaldes i regidors de CiU dels municipis afectats fessin el crit al cel.

Del que no van dir res és del paper sumis de la CiU dirigida per Duran i Lleida ver el Govern de Rodríguez Zapatero, que acaba perjudicant enormement a Catalunya, van callar el fet que no van votar les tres resolucions del debat de l’Estat que tenien més repercussió sobre els ciutadans d’una manera directa.

Les tres van ser presentades per Esquerra, resolucions 73, 76 i 77 (era suficient motiu?). La primera era dotar de 1000 milions més a les CCAA per la llei de la dependència i és va igualment aprovar sense el vot de la coalició, però les altres dues és van perdre per la seva abstenció compromesa amb el PSOE per evitar que fossin aprovades.

CiU va amagar ahir en roda de premsa que per la seva abstenció, es va impedir augmentar els fons estatal per la immigració en més de 200 milions d’euros i és va impedir una rebaixa de l’Impost de Societats per les petites i mitjanes empreses, totalment vergonyós.

CiU que sempre s’omple la boca de treballar per les petites i mitjanes empreses, va fer un trist paper en el debat de l’Estat, que no siguin tant perfectes.