dissabte, 25 d’agost del 2007

Figueres i Blanes o Blanes i Figueres


Blanes i Figueres han tingut durant bona part de la legislatura dos diputats a Madrid, per Blanes Sanchez Camacho (PP) ho és per Barcelona i Joan Puig (ERC) va ser la sorpresa de la nit al sortir elegit com a segon diputat republicà, impedint d’aquesta manera que els populars tinguessin representació per Girona.

Per Figueres no es van produir sorpreses, Francesc Canet (ERC) i Monse Palma (PSC/PSOE) van ser elegits i fins el novembre passat la representació figuerenca era doble, moment en que el republicà va decidir plegar per dedicar-se al 100% a la seva ciutat per recuperar l’alcaldia.

Confirmada Sánchez Camacho com a cap de llista popular per Girona (no és gens clar que el PP recuperi representació) resta per confirmar els altres candidats per saber si existeix la possibilitat de repetir les circumstancies de la representació doblada.

En aquests moments sigui quin sigui la solució final tot és més complicat, segons ha pogut saber girona-madrid de fonts del PSC no estar gens clar que Montse Palma continuí, si més no en el Congrés dels Diputats (podia anar pel Senat). El clan Nadal apostaria per Àlex Sáez com a cap de llista i una dona com a cara nova a Madrid.

En referència als republicans i tal i com informava El Punt, la situació és més complicada, Canet ha fet saber la seva voluntat de tornar a Madrid (malgrat que ell va voler plegar abans), semblaria que Puig per la feina feta tindria el vist i plau, però el President regional, Jaume Sitjà (Vice president segon de la Diputació) no ho te clar (la relació amb Puig no estar en els millors moments) i com és habitual en ell, el seu silenci ho deixa tot a l’aire. Fins i tot el mateix diari citant fonts republicanes parlava del Senador Bofill com a cap de llista.

Blanes i Figueres, o Figueres i Blanes, la resposta el proper més de març, malgrat els partits, els resultats tenen molt a dir.

Annexa 1: Gràcies Àlex per augmentar les entrades des de Nova York, seguirem millorant.

Annexa 2: Felicitem al Club Saratoga pel post “Tornant del Pueblo