dimarts, 7 d’agost del 2007

Xuclà & Camacho o com diuen els col•legues del Club Saratoga, fa temps que no se senten al costat d’una bona taula


Els sous dels polítics donant molt de joc en alguns mitjans de comunicació, si a més són els mateixos polítics els que es traeixen entre si, l’espectacle només acabar de començar.

Que Xuclà i Camacho coincideixin a carregar contra els sous establerts a la Diputació de Girona, fruït d’un acord de totes les forces polítiques representades, caldria valorar-ho com un acte de valentia política, però fer-ho amb veritats a mitges, és hipocresia política.

Xuclà, Camacho, Saez(el seu darrer post, una certa hipocresia), Puig o la resta de diputats cobren 82.689,60 € bruts a l’any, molt per sobre de la mitja dels catalans i catalanes (Puig fins i tot més, des que és portaveu adjunt). Però si no expliquem alguns detalls, podríem ser considerats malintencionats.

D’aquesta xifra una part correspon a dietes per estar bona part de la setmana fora de casa, (uns 20.000 €) d’aquí és paguen els hotels o pisos on dormen els diputats. Cal dir també que alguns partits retenen als seus càrrecs una part del sou, a Esquerra per exemple cap a un 15%. Altres partits com és el cas de CiU en lloc de retenir els hi donen als seus diputats una dieta per dia fora de casa.

Els diputats tenen un regim econòmic propi, aprovat per la Camera baixa que tothom pot consultar perquè és públic.

Dit això, des d’aquest bloc volem denunciar la hipocresia d’alguns quan parlant dels sous, des d’aquestes pagines demanem als diputats Xuclà i Sánchez Camacho que siguin coherents i convoquin una roda de premsa per denunciar els sous que cobren a la Diputació de Tarragona (govern de CiU i PP) els seus diputats, des de fa molt de temps molt més que a Girona, o el que cobren a la Diputació de Barcelona o que facin contracció del que han fet.

Els polítics estan ben pagats, però més important que el sou que cobren seria fer un seguiment de l’evolució de la seva declaració de renda, segurament tindríem sorpreses, no sempre aquell que dona publicitat al seu sou, és el que guanya més diners.

Per cert, alguns mitjans de comunicació també cobren molts bons sous des de les administracions públiques, alguns certament estant molt ben pagats, però no son del tot públics.